Premijera: iPhone 11 Pro Max

Učvršćivanje liderske pozicije sa nova tri modela
20:00 h - 10.09.2019
Najnovija paleta Apple iPhone modela uključuje tri modela nazvanih: Apple iPhone 11, Apple iPhone 11 Pro i Apple iPhone 11 Pro Max. Dakle, XR je postao iPhone 11, X je postao 11 Pro i XS je postao 11 Pro Max. Obzirom da je XR model najprodavaniji, logično je što je osnovni novi iPhone 11 nema nikakvih dodatnih oznaka, već samo Apple iPhone 11. Apple pravi očiglednu razliku između Apple iPhone 11 i Pro modela, kao što to radi na Macbook laptop računarima i iPad tabletima.
U odnosu na prethodne modele, najočigledniji novitet je dodatna kamera, tako da Apple iPhone 11 sada ima 2 kamere na zadnjoj strani umesto jedne kod prethodnika XR modela. Dok naslednici X i XS modela umesto dve kamere sada u Apple iPhone 11 Pro i Apple iPhone 11 Pro Max modelima sada imaju i treću kameru. Dodatna kamera kod oba modela ima naziv Ultra-Wide i snima širokougaoni kadar, dakle sada je moguće snimiti više detalja iz neposredne blizine.
Vizuelno su novi modeli, sem modula kamere na zadnjoj strani, gotovo identični sa prethodnicima, tako da je nova generacija iteracija i poboljšanje već odličnog iPhone modela. Što se tiče boja, sada Pro modeli imaju i Midnight Green boju, dok novi iPhone 11 ima ukupno šest i umesto prethodne plave i koralne boje dobija ljubičastu i zelenu varijantu. Staklo na prednjoj i zadnjoj strani modela je jedno od najjačih ikada.
Kvalitet ekrana je prvi segment koji je na Pro modelima značajno unapređen, tako da je dobio i poseban naziv Super Retina XDR umesto Super Retina HD. Iako istih dimenzija, OLED ekrani su potpuno novi, tako da sada imaju duplo veći kontrast nego ranije, što u kombinaciji sa 800 nita umesto dosadašnjih 650 nita, garantuje novi nivo što se tiče kvalieta prikaza. Svi su očekivali 120Hz osvežavanje ekrana, pošto su konkurenti već skočili na 90 i 120Hz ekrane, ali se to ipak nije našlo na novim modelima. Face ID je unapređen, sada je otključavanje 30% brže nego ranije. Kod Apple iPhone 11 ekran je ostao potpuno isti kao na XR modelu. Dimenzije ekrana su ostale iste kao na prethodnim modelima.
Dimenzije uređaja zapravo nisu iste kao na prethodnoj generaciji, već su širina, visina i debljina za koji milimetar drugačije, tek toliko da ne možete praktično ništa od dodataka za prethodnu generaciju iPhone modela da iskoristite, ali u ponudi je veliki broj novih futrola koje možete kupiti. Masa je na svim modelima porasla, tako da je Apple iPhone 11 Pro Max teži za skoro 20 grama od prethodnika, dok je Apple iPhone 11 Pro teži za oko 10 grama, a jedino je Apple iPhone 11 ostao identičan i po dimenzijama i po masi u odnosu na prethodnika. Kućišta imaju bolju zaštitu od vode i prašine nego ranije, tako da Pro modeli mogu u vodu do 4m dubine na pola sata, pre je bilo 2m.
Iako azijski konkurenti uveliko predstavljaju svoje 5G verzije modela, Apple još uvek misli da je prerano za 5G tehnologiju i nema model u ponudi sa tim mogućnostima. Ono što je unapređeno u segmentu komunikacionih tehnologija je što novi Apple iPhone modeli imaju WiFi6 zvanične oznake 802.11ax koji dozovljava do 3x bolji protok do čak teorijski mogućih skoro 10 Gbps, ali obzirom da u čak i u američkim uslovima kućni internet ima brzinu svega 100Mbps, nije jasno gde će novi WiFi 6 standard biti koristan izuzev što će trošiti manje baterije, ali ne značajno manje.
Što se tiče baterije, u odnosu na prethodnu generaciju očekujte 5 sati više na Pro modelima i do 1 sat više na Apple iPhone 11 modelu. Ono što je bitno jeste da sada uz Pro modele dolazi brzi punjač konačno, tako da nećete morati posebno da dokupljujete skup brzi punjač da bi ste imali dovoljno brzo punjenje baterije. Konektor je i dalje Lightning, tu nije bilo promena.
Sva tri nova Apple iPhone 11 modela imaju najnoviji A13 Bionic čip sadrži 8.5 milijardi tranzistora. Svaki segment kompleksnog čipa je dorađen čineći ga mnogo energetski efikasnijim nego ranije, tako da je iako veće snage zapravo manji potrošač nego ranije pa će baterija biti trajnija. Grafički podsistem troši čak 40% manje energije nego ranije sa 20% boljim performansama, a taj sistem je najveći potrošač inače tako da će igranje na novom Apple iPhone 11 modelu biti primetno duže nego ranije. Bitan deo svakog modernog čipa je i poseban procesor za veštačku inteligenciju, a Apple je isti dodatno unapredio i sada može da procesira čak 1.000.000.000 operacija u sekundi. Procesor ima 2 snažnija jezgra koji su brži 20% i troše 40% manje energije i 4 efikasna jezgra koja su brža 20% i troše 30% manje energije. Dakle, više performansi i niža potrošnja energije na svakom delu čipa.
Selfi kamera na sva tri modela je identična i dobila je značajna unapređenja u odnosu na prethodne modele. Rezolucija je skočila sa 7MP na 12MP i može da snima i 4K video umesto samo Full HD video do sada. Snimanje 4K videa je moguće u čak 60 slika u sekundi na prednjoj selfi kameri što dovodi kvalitet selfi kamere u rang kamera na zadnjoj strani telefona. Apple iPhone 11 modeli konačno tretiraju prednju kameru identično kao i zadnje kamere, korisnici će to znati da cene. Na prednjoj kameri je moguće snimiti i Slow-motion video, što je takođe vrlo interesantan dodatak. Dakle, selfi kamera je pretrpela značajno unapređenje.
Apple iPhone 11 Pro modeli imaju tri kamere na zadnjoj strani, dodata je nova Ultra-Wide kamera 120 stepeni, pa je raspored 0.5x, 1x i 2x između tri kamere nazvane Ultra-Wide, Wide i Telephoto. Ultra-wide kamera nedostaje na Apple iPhone 11 modelu. Sve tri kamere imaju potpuno iste mogućnosti i nemaju nikakva posebna ograničenja što se tiče snimanja, što je moguće na jednoj moguće je i na drugim kamerama. Vizuelno kamere sada dominiraju na zadnjem delu uređaja, što se nekima neće svideti, ali se definitivno želi kupcima naglasiti da Apple iPhone 11 modeli imaju značajno bolje kamere nego ranije.
Jasno je da je softver ključ moderne fotografije, tačnije da se procesiranjem sirove fotografije dobijaju nivoi kvaliteta koji su na visokom nivou sa kamerama koje su daleko inferiornije u odnosu na profesionalne, pre svega što se tiče samog sočiva i senzora kamere. Novi Deep Fusion je nova mogućnost procesiranja slika korišćenjem veštačke inteligencije. Kamera snima čak 9 dodatnih fotografija pored vašeg originalnog snimka i kombinuje sve te slike da bi se dobila fotografija kvaliteta koji do sada nije bio moguć. Blic je snažniji nego ranije. Novi sistem je omogućio i novi noćni režim slikanja koji praktično iz totalnog mraka može da napravi dobro osvetljenu sliku.
Kvalitet video snimaka koji su prikazani na prezentaciji novog Apple iPhone 11 Pro modela u 4K rezoluciji sa novim A13 čipom su zaista nešto što običnom korisniku deluje kao snimak kvaliteta filma američke produkcije, tako da niko ko bude koristio kameru novog Apple iPhone 11 Pro modela neće biti razočaran, Apple je uspeo da pogura taj segment na još veći novi kvaliteta. Ne treba čuditi ako male produkcije budu uvrstile Apple iPhone 11 Pro modele u svoj arsenal uređaja za snimanje. Youtube kreatori će sigurno prepoznati ovaj novi kvalitet Apple iPhone 11 Pro kamera i požuriti da iste i nabave.
Novi Apple iPhone 11 imaju Spatial audio što korisniku deluje kao vrsta 3D zvuka i u kombinaciji sa Dolby Atmos sistemom garantuje novi nivo kvaliteta reprodukcije zvuka, a obzirom da Apple dominira u ovom segmentu, sigurno je da će ovo poboljšanje učiniti zadovoljnim kako one koji hoće da slušaju muziku, a naročito one koji budu igrali video igrice na svom Apple iPhone 11 modelu.
Cena za novi Apple iPhone 11 model startuje od $699, dok Apple iPhone 11 Pro i Pro Max startuju od $999 i $1099 respektivno. Isporuke bar na američkom kontinentu startuju 20. septembra, tako da ga u Srbiji možemo očekivati u oktobru mesecu.
Zvanična ponuda Apple iPhone modela sada izgleda ovako: $1099 Apple iPhone 11 Pro Max, $999 Apple iPhone 11 Pro, $699 Apple iPhone 11, Apple iPhone XR $599 i Apple iPhone 8 $499. Vrlo lepa paleta modela sa velikim ekranima, za svakog kupca po nešto barem za američki kontinent i njihov standard.
Test: iPhone SE (2020)
Najnoviji model Apple iPhone SE (2020) zasnovan je na iPhone 8 modelu vizuelno. Možemo reći da je iPhone SE 2020 u stvari iPhone 8, izgrađen sa kompon...pročitaj
Test: Huawei Honor 30 Pro+
Krajem aprila počela je sa prodaja linije Honor 30 koja je uključuje Honor 30, Honor 30 Pro i Honor 30 Pro+ modele. Honor 30 Pro+ je vodeći uređaj sa ...pročitaj
Test: Samsung Galaxy M11
Samsung Galaxy M serija je najpristupačnija Samsung Galaxy serija uređaja, fokusirana je na internet prodaju, a minimalni marketing odlikuje maloproda...pročitaj
Test: Xiaomi Redmi Note 9S
Kao što znamo, Redmi je Xiaomijev podbrend, što znači da je reč o jeftinijim uređajima prilagođenoj mlađoj populaciji i njihovim potrebama. Na zvaničn...pročitaj
Test: Xiaomi Mi 10 Youth 5G
Test: Xiaomi Redmi Note 9
Test: OnePlus 8 Pro
Test: Galaxy S20 Ultra 5G
Test: Huawei P40
Test: Samsung Galaxy A31
Test: Huawei P40 Lite
Test: Samsung Galaxy S20
Test: Samsung Galaxy Note10 Lite
Test: Huawei Honor View30 Pro
Test: Samsung Galaxy A71
Test: Samsung Galaxy A01
Test: Xiaomi Redmi Note 8 Pro
Samsung Galaxy S20, S20+, Ultra
Test: Samsung Galaxy S10 Lite
Test: Asus ROG Phone II
Bezbedan, automatizovan i energetski efikasan dom u vašem džepu
Život je nepredvidiv i dinamičan. Izlasci iz stana u žurbi. Pitanje šta vaša trogodišnja ćerka radi sa bakom dok ste vi na sastancima. Neplanirano zadržavanje na poslu posle kog su vam potrebni samo rashlađen stan i već spremna kafa. Vipov Smart Home sistem vam omogućava da nosite svoj dom u džepu i kontrolišete svaki kutak vašeg domaćinstva čak i kada ste kilometrima daleko.

Zahvaljujući Vip Smart Home rešenjima, sa svog pametnog telefona ili tableta imate mogućnost da upravljate rasvetom, klimatizacijom i utičnicama na koje su prikačeni vaši električni aparati, dok grejne i rashladne uređaje možete uključivati u skladu sa vremenom koje ćete provesti kod kuće. Vip Smart Home vam omogućava da putem video nadzora pazite na vaše najmlađe, ili najstarije, koji takođe mogu da vas kontaktiraju u hitnim slučajevima uz pomoć SOS daljinskog. Još neka pametna sigurnosna rešenja zahvaljujući kojima možete biti mirni kada napuštate dom jesu alarmna sirena i senzori za dim koji čim detektuju signal šalju notifikaciju.

Drugim rečima, vaš dom radi za vas, gde god se nalazili. Paketi u Vipovoj Smart Home ponudi razlikuju se po funkcionalnosti, a u svakom trenutku možete oplemeniti vaš dom novim pametnim rešenjima.
10:38 h - 30.07.2020
Pravi je trenutak da se vrate dobre stvari
Vraćaju se dobre stvari. Nezaboravni trenuci sa prijateljima. Odlazak u kancelariju. Kafa u omiljenom kafiću. Boravak u prirodi. Dugi zagrljaji. Sloboda. Da možemo baš sve što poželimo. I više od toga.

Sreća je u malim stvarim, a upravo njih često zaboravljamo. Pravi je trenutak da dopisivanje postane nešto više i da podelite osećanja sa nekim ko vam se već dugo dopada. Da se čujete sa prijateljima, obujete omiljene patike i prošetate gradom, jer ništa ne može da zameni radost na licu kada se vidite. Da javite porodici da ovog petka izlazite ranije sa posla, spakujete korpu za pinkik i uputite se u prirodu. Da se jednostavno prepustite trenutku.

U želji da ti ovog leta omogući da sve svoje planove sprovedeš u delo vraća se Vip NEO2 tarifa sa neograničenim brojem minuta i poruka ka svim mrežama, uz 2GB interneta za samo 999 dinara mesečne naknade.

Da li si spreman da počneš nešto NEO?
04:48 h - 4.06.2020
Telenor Smartić satić
Smartić satić je GPS-GSM sat i uređaj nove generacije, koji roditeljima omogućava da komuniciraju i prate lokaciju svog deteta uz pomoć mobilne aplikacije. Od sada uz dečiji sat odaberite i novi Smartić tarifni paket. Više informacija na telenor.rs sajtu.
08:44 h - 1.06.2020
MTS VoLTE usluga
Od 1. jula 2020. godine, usluga VoLTE je dostupna korisnicima koji potpišu novi ugovor za Omorika ili Soko tarifu. Usluga VoLTE (Voice over LTE) je standard u mobilnoj telefoniji, koji obezbeđuje da se govorni pozivi realizuju preko 4G LTE mreže. Omogućava znatno bržu uspostavu veze, bolji kvalitet zvuka, kao i razgovore i korišćenje Interneta u isto vreme, pri čemu se za korišćenje usluge ne plaća dodatna mesečna naknada. Više informacija na mts.rs sajtu.
07:37 h - 10.05.2020
VIP onlajn kupovina koja pruža više
Ljubitelji digitalnih tehnologija već su odavno upoznali prednosti onlajn kupovine. Kao osnovne prednosti se ističu ušteda vremena i mogućnost kupovine 24/7, kao i ušteda novca, usled brojnih akcija koje važe samo u virtuelnom svetu. Skora dešavanja sa pandemijom približila su ovaj koncept kupovine široj populaciji, pa tako istraživanja pojedinih agencija pokazuju da je tokom poslednja dva meseca više od 60% stanovnika Srbije obavljalo svoje kupovine putem interneta.

Onlajn usluge u Vipu već dugo prevazilaze najprostiju online kupovinu jer možete samostalno uradili mnogo složenije procese iz udobnosti svog doma, ili u hodu koristeći svoj mobilni telefon. Osim potpisivanja novog ili produžetka postojećeg ugovora sa uređajem, prenosa broja u Vip mrežu, dodavanja uređaja postojećeg ugovoru, kupovine dodatne opreme na rate, jednostavno možete platiti račun, pogledati specifikacije računa, uplatiti dopunu, kupiti neki tarifni dodak ili poslati uređaj na servis.

Sve navedeno i više od toga možete uraditi koristeći MojVip usluge. Ukoliko se opredelite za kupovinu putem Vip online prodavnice, na raspolaganju vam je veliki broj i posebne ponude uređaja samo za ovaj vid kupovine, a uz svaki poručeni telefon dobijate i besplatnu personalizovanu masku. Sve NEO i intarifa korisnike čeka i dodatni 1GB za surf tokom 24 meseca ugovorne obaveze. Kupovina je brza i sigurna, plaćanje možete izvršiti platnim karticama ili pouzećem. Ukoliko se opredelite za kupovinu bez rata, dobijate i specijalni popust od 10%.

Sigurna kupovina. Besplatna dostava.
03:54 h - 5.05.2020
Vip KućniNet paketi
Jednostavno rešenje u vidu neograničenog surfa u 4G mreži stiže iz Vipa. Uz KućniNet pakete uvek ćete biti online, čak i ako potrošite sve gigabajte dostupne po maksimalnoj brzini. Super jednostavna Plug / Play instalacija je sve što je potrebno da biste aktivirali Wi-Fi mrežu, koju može koristiti i za do 32 uređaja.

Bilo da vaš posao obuhvata grupne sastanke, konferencije, upload ili download sadržaja, KućniNet će biti vaš glavni partner. Na kraju dana, još par sati, a i gigabajta, možete iskoristiti za uživanje u omiljenom filmu ili seriji.

Da biste postali KućniNet korisnik, potrebno je samo da posetite vipmobile.rs i poručite paket koji će vam biti dostavljen na adresu. To je sve. Uzmeš. Uključiš. KućniNet.
10:40 h - 16.04.2020
Za lakše učenje na daljinu
MTS omogućio besplatan pristup edukativnim sajtovima i aplikacijama. U vremenu kada smo svesni značaja brige o sebi i bližnjima, rad od kuće i učenje na daljinu dobijaju sve veći značaj. Kako bismo vam olakšali i upotpunili vreme koje provodite kod kuće obezbedili smo vam podršku za učenje na daljinu, tako da od sada možete besplatno da pristupate različitim edukativnim sadržajima, kao i različitim aplikacijama za komunikaciju, bez dodatnog tarifiranja saobraćaja za korišćenje mts mobilnog interneta. Više informacija mts.rs.
23:42 h - 25.03.2020
Telenor Pet Tracker
Pet Tracker je uređaj pomoću kog uvek možeš da znaš gde se nalazi tvoj kućni ljubimac. Uređaj se lako kači na ogrlicu, a dovoljno je lagan da ne zasmeta tvom ljubimcu prilikom kretanja. Uz ugrađeni GPS koji je putem aplikacije povezan sa tvojim telefonom uvek možeš da pratiš svog ljubimca! U aplikaciji odredi koja mu je sigurna zona za šetnju i stići će ti notifikacija ako je napusti. Više informacija na telenor.rs sajtu.
08:25 h - 1.01.2020
Srećna 2020. godina
Ispunite lepim trenucima i ostvarenim željama svaki dan u novoj 2020. godini. Budite srećni, zdravi i nasmejani! Srećna Vam Nova godina!
18:59 h - 31.12.2019
VIP 2000. bazna stanica
Kompanija Vip mobile nastavlja da investira u tržište Srbije, povećava kapacitet i pokrivenost mreže, pa je tako nedavno izgradila i svoju 2000. lokaciju sa baznim stanicama mobilne telefonije. Pokrivenost stanovništva Srbije brzom Vip LTE mrežom sada iznosi 97 procenata. Odlično korisničko iskustvo potvrđuje i nezavisno testiranje RATEL-a i kompanije Systemic PAB, čiji rezultati govore da Vip ima najbolju mrežu za prenos podataka u Srbiji. Imajući u vidu rastuće potrebe za korišćenjem podataka, kompanija Vip mobile nastaviće da ulaže u razvoj infrastrukture, kvalitet i kapacitet mreže, kako bi ispunila buduća očekivanja svojih korisnika.
12:43 h - 7.05.2019
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.
Uslovi korišćenja Mail: mobilnisvet.com@gmail.com - Sva prava rezervisana. © 2003-2020